Bo och semestra i Blekinge

Att semestra i Blekinge är ingen konst. Det är en njutning.

Hos oss på Boråkra B&B bor du lugnt och bekvämt. Rummen i den gamla folkskolan är generösa och personligt inredda med en liten touch av skola. Badrummen är stora och fräscha med dusch och toalett. Varje rum delar badrum med max ett annat rum, undantaget Skolfrökens rum som har ett alldeles eget badrum. Frukost serveras i köket eller, när vädret tillåter, på den härliga verandan med morgonsol eller i trädgården.

Är du trött på att resa kan du söka lugnet under trädkronorna i ekebacken och bedåras av utsikten över ängarna och lyssna till fårens bräkande. Den som söker lite avskildhet kan ta med sig kaffekoppen och boken till det gamla brygghuset eller något eget hörn av trädgården.

I trädgårdens insynsskyddade västra ände ligger poolen med sol från tidig morgon till solnedgång. Här går det bra att ta ett morgondopp eller plaska omkring en stund med barnen under dagens hetaste timmar. Området runt bassängen är stensatt och man kan grilla, äta lunch, äta middag eller bara sitta och njuta av en kall. På begäran sätter vi gärna fyr i den lilla vedeldade bastun. Och det går bra att basta året om – men poolen är ouppvärmd!

Under årets kallare period lämpar sig kanske karbad bättre. Rummen på övervåningen (Skolvaktmästarens rum och Materielrummet) har tillgång till husets stora bubbelbad, som ledigt rymmer två personer.

Den gamla skolsalen på 65 kvm står öppen för barn i alla åldrar. Och med lite tur kan du få en stunds instruktioner i japansk svärdskonst och självförsvar av värden.

Skolan är TV- och rökfri, och har trådlöst internet.

Från Boråkra når du lätt och smidigt alla regionens städer – Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – var och en med sin charm och sin atmosfär. Landskapets skiftande skönhet kan upplevas från såväl bil som båt. Kulturmålen spänner från hällristningar till samtidskonst och rockfestival. Lär mer om marinens och sjöfartens historia på Marinmuseet i Karlskrona, prova fantasin och kreativiteten på Kreativum i Karlshamn eller vandra i Ronnebys sköna brunnspark. Sjöarna ligger tätt och närmaste badvik finns sällan mer än någon kilometer bort.

Den som, mot förmodan, tillfälligtvis tröttnar på Blekinge tar sig smidigt till Kalmar och Öland med Alvaret och djurpark. Glasriket börjar strax bortom länsgränsen. Västerut ligger Kristianstad och Skåne mindre än en timmes bilfärd bort.

Alltsammans når du snabbt och enkelt från ditt logi på Boråkra B&B.